Se incarca...

Tutorial de amplasare a aparatelor cu raze uv anti insecte


Insectele zburatoare reprezinta o categorie de daunatori foarte suparatoare. Cele mai cunoscute insecte de acest tip sunt tantarii si mustele, impotriva carora cautam in fiecare an solutii cat mai eficiente pentru a le tine departe de noi. Aparatele cu raze UV anti insecte au dovedit ca reprezinta cea mai buna metoda de combatere a insectelor zburatoare, insa atunci cand vine vorba despre instalarea lor, pot aparea mai multe semne de intrebare.

Pentru ca in oferta noastra puteti gasi aparate cu raze uv anti insecte de ultima generatie si pentru ca multi dintre clientii nostri ne solicita informatii despre instalarea lor, ne-am decis sa face un ghid practic pe blogul PestRepeller. Speram ca acesta va fi considerat util de cat mai multe persoane, ajutandu-le sa-si instaleze singure aparatul cu raze UV impotriva insectelor.

Cate aparate cu raze UV anti insecte va trebui sa folosesti pentru a proteja o suprafata mare?

Luam ca exemplu aparatul InsectoKILL M16, aparat care cu ajutorul ultravioletelor reuseste sa protejeze o suprafata de pana la 80 de metri patrati.

Dar cum ar trebui instalate aceste aparate pentru ca randamentul sa fie maxim?

Asa cum spuneam, fiecare aparat anti insecte are cerintele sale pentru o instalare corecta. Practic, nu putem oferi un sfat general pentru o amplasare corecta a acestor dispozitive, deoarece exista foarte multe modele, iar toate sunt diferite. Iar daca tot am luat ca exemplu aparatul InsectoKILL M16, atunci ar trebui sa precizam ca acesta ar trebui instalat la o inaltime de aproximativ 1,5 – 3 metri.


Cum se amplaseaza corect aparatele anti insecte?

In functie de numarul de capcane impotriva insectelor pe care alegi sa le instalezi, acestea ar trebui organizate intr-un mod uniform astfel incat eficienta lor sa fie cat mai buna. Practic, atunci cand o insecta intra in perimetrul pe care doresti sa il protejezi, ar trebui ca in raza sa vizuala sa se regaseasca un dispozitiv cu UV care sa o atraga iar mai apoi sa o ucida.

Specialistii recomanda, asa cum ziceam si mai sus, amplasarea aparatelor cu raze uv anti insecte la o distanta de 12 metri intre ele. Cu toate acestea, pot exista exceptii de la aceasta regula in functie de conditiile disponibile.

Este importanta urmarirea unei instalari strategice, pentru a se obtine cel mai bun randament al acestor aparate. Practic, va trebui sa gasesti punctele cele mai bune pentru a instalat un aparat cu UV anti insecte. De cele mai multe ori, cele mai bune locuri pentru instalarea lor sunt usile dar si zonele de acces catre o terasa.

Cand ar trebui sa instalati aparatele anti insecte in zonele joase

Este foarte important sa decizi care este tipul de insecte pentru care se doreste combaterea. Iar asta deoarece sunt si cazuri in care este recomandata instalarea capcanelor anti insecte in zonele de jos, adica sub 1.5 metri. Aceasta regula este valabila mai ales in cazul mustelor.

Au fost realizate mai multe studii care au confirmat faptul ca unele capcane cu lumina impotriva insectelor pot da rezultate mult mai bune atunci cand sunt instalate la nivelul taliei, sau chiar mai jos.

Insectele de noapte, in schimb, pot fi combatute mai usor daca aparatul este instalat la o inaltime mare.

Instalarea la un nivel nu foarte inalt este avantajoasa si datorita faptului ca atat intretinerea aparatului cat si monitorizarea lui vor fi lucrari mult mai usor de realizat.

Unele capcane pot fi suspendate de catre tavan, in cazul in care spatiul nu permite instalarea sa pe un perete.

Sfaturi importante pentru utilizarea unui aparat cu raze uv anti insecte

Pentru a utiliza un aparat cu raze uv anti insecte in mod cat mai corect, va trebui sa urmaresti cateva sfaturi. Acestea sunt:


  • Instalarea unui aparat cu UV anti insecte ar trebui realizata intr-un loc cat mai departe de alimente. De asemenea, se recomanda doar utilizarea unor aparate corespunzatoare, profi, asa cum sunt cele din oferta noastra. Aceasta distanta este necesara astfel incat insectele sa nu ajunga in alimente.
  • Se recomanda ca aparatul sa fie instalat intr-o zona care sa nu fie vizibila din exterior, astfel incat sa se evita atragerea altor insecte.
  • De asemenea, un astfel de aparat nu ar trebui sa fie instalat intr-o zona in care ar putea provoca o explozie. Aparatele UV trebuie sa fie protejate de razele soarelui.


Acestea fiind spuse, te invitam sa vezi oferta noastra de aparate cu raze UV anti insecte.

Articole asemanatoare

Furnicile reprezinta o categorie de daunatori foarte speciala. Acestea intra in locuinta in cautarea de hrana, iar daca vor gasi o sursa bogata si permanenta de h...
Cartitele reprezinta o categorie de daunatori speciala, iar asta deoarece legea din Romania le protejeaza, iar daca le faci rau, pedepsele pot fi destul de mari. ...
Nu poti sti cat de suparatoare pot fi pasarile pana in momentul in care iti invadeaza proprietatea. Acestea isi construiesc cuiburi pe pervaze, pe balcon, la stre...
Pentru iubitorii de gradinarit, o cartita poate fi cel mai mare cosmar. Exista multi daunatori care iti pot afecta curtea si gradina, insa cartitele sunt cu sigur...
Cele mai bune metode de a scapa de cartite. Cum scapi de cartite intr-un mod rapid si eficient. Metode testate de sute de mii de oameni.
Odata cu venirea primaverii si a temperaturilor ceva mai ridicate, insuportabilii tantari revin la viata, cu toate ca nimanui nu i-a fost dor de aceste insecte in...
Nimic nu este mai respingator decat prezenta gandacilor in bucatarie iar odata ce ne-au invadat casa, trebuie sa luam imediat masurile necesare pentru alungarea l...
Pisicile sunt fara dar sau poate niste animale de companie foarte indragite si simpatice. Neglijenta multor stapani de pisici au dus insa la aparitia unui numar t...
Pentru persoanele care locuiesc in apropierea unei paduri daunatori ca soarecii sau insectele reprezinta cea mai mica problema. In zonele de padure exista o alta ...
Inca din cele mai vechi timpuri, soarecii au reprezentat o problema impotriva careia oamenii s-au vazut nevoiti sa lupte. Se inmultesc foarte rapid si totodata nu...