Se incarca...

Ce poti face daca te-au navalit cartitele?

ce-poti-face-daca-te-au-navalit-cartitele.jpg

Cartitele reprezinta o categorie de daunatori speciala, iar asta deoarece legea din Romania le protejeaza, iar daca le faci rau, pedepsele pot fi destul de mari. Trebuie de asemenea sa recunoastem faptul ca pagubele pe care cartitele le provoaca nu pot fi comparate cu cele ale rozatoarelor, de exemplu.

Cu toate acestea, atunci cand te navalesc cartitele, iti doresti cu siguranta sa scapi de ele cat mai rapid. Iar asta deoarece pot fi la randul lor suficient de suparatoare.

De cele mai multe ori, majoritatea persoanelor apeleaza la metodele de combatere a cartitelor din cauza musuroaielor pe care acestea le scot. Desi pamantul este mult mai fertil atunci cand este explorat de cartite, un singur musuroi poate strica intregul aspect al gazonului.

De asemenea, cartitele se mai pot face vinovate si de uscarea brusca a unor pomi sau plante, mai ales daca radacinile acestora au ghinionul sa se afle in calea lor.

Pagube pot produce mai ales atunci cand iti invadeaza culturile agricole. Dupa ce a fost aratat pamantul, acesta ofera conditii foarte prielnice cartitelor, care cu siguranta vor afecta radacinile plantelor precum si intregul teritoriu, prin scoaterea de musuroaie generoase. Acestea din urma pot fi foarte periculoase pentru utilajele agricole care s-ar putea defecta la impact.

Dar, inainte de toate trebuie sa tinem cont de faptul ca metodele folosite impotriva cartitelor sa nu fie daunatoare. Din fericire exista insa multe metode la care putem apela atunci cand cartitele ne invadeaza proprietatea.

Despre acestea ne propunem sa discutam si noi in randurile urmatoare.

Punem la dispozitia clientilor nostri o multime de solutii impotriva daunatorilor si credem ca suntem in masura necesara pentru a oferi recomandari de metode anti cartite. Mai mult decat atat, recomandarile din randurile urmatoare sunt 100% legale, neafectand cartitele in nici un mod.

Afla deci cum poti scapa de cartite in mod ecologic si cu siguranta vei fi incantat de rezultatele obtinute.

Ultrasunetele te scapa de cartite si iti protejeaza proprietatea

In oferta magazinului nostru poti gasi o gama diversificata de aparate cu ultrasunete pe care le poti folosi pentru a tine cartitele departe de proprietatea ta. Acestea sunt destul de simple insa au un mod de functionare inovativ.

Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora si a unor difuzoare, aparatele emit ultrasunete care pot fi percepute doar de catre daunatori. Oamenii nu pot percepe ultrasunetele emise la diferite frecvente, insa daunatorii sunt foarte deranjati de acestea. Drept urmare, dupa o perioada de emitere continua, vor decide sa caute alt mediu mai prietenos.

Nu sunt ranite fizic si totodata sunt tinute la distanta in continuare, revenirea lor fiind deci imposibila.

Aparatele cu ultrasunete impotriva cartitelor functioneaza cu ajutorul bateriilor, conectate la curent sau cu ajutorul unui mic panou solar, luand energia necesara chiar de la soare. Drept urmare, odata achizitionate, nu va mai fi nevoie si de alte investitii pentru produse consumabile.

Pentru ca primele rezultate sa apara, este necesara lasarea in functiune a aparatului o perioada de timp, astfel incat daunatorii sa inteleaga ca situatia nu se va imbunatati prin curand, iar singura solutie de a scapa de suparatoarele ultrasunete este parasirea zonei protejate.


Garduri anti cartite

Mai exista si posibilitatea de a imprejmui zonele pe care doresti sa le protejezi cu garduri ingropate adanc. Este important ca acestea sa aiba forma de L in partea de jos, din pamant. Acestea vor functiona ca un zid anti cartite si cu siguranta poti scapa de cartite folosind si aceasta metoda.

Mai exista si varianta de a planta anumite plante a caror miros este deranjant pentru cartite. Totusi, de precizat este si faptul ca aceste plante sunt toxice. Drept urmare, pot provoca probleme si in randul oamenilor care le manevreaza fara se proteja.

Metode traditionale de a scapa de cartite

Aparatele anti cartite sunt o metoda relativ noua de a scapa de daunatori, iar problema cu cartitele este una veche. Drept urmare, generatii intregi au cautat fel si fel de metode de a scapa de cartite cat mai rapid.

De-a lungul timpului, oamenii au folosit carbid, fumigene si alte substante pe care le-au introdus in galeriile cartitelor astfel incat sa le alunge. De asemenea, unele condimente din bucatarie ar putea fi introduse in galeriile cartitei pentru a o alunga. Cu toate acestea, eficienta s-ar putea sa nu fie cea dorita.

De asemenea, unele persoane cu un bagaj de rabdare mai bogat incearca sa captureze cartitele de vii, urmarind locurile unde rasar noi musuroaie. Aceasta insa nu este o metoda legala, drept urmare ar putea aparea sanctiuni din partea autoritatilor.

Recomandarea noastra finala este utilizarea aparatelor cu ultrasunete. Acestea nu numai ca sunt eficiente ci totodata sunt legale. 

Articole asemanatoare

Nu poti sti cat de suparatoare pot fi pasarile pana in momentul in care iti invadeaza proprietatea. Acestea isi construiesc cuiburi pe pervaze, pe balcon, la stre...
Pentru iubitorii de gradinarit, o cartita poate fi cel mai mare cosmar. Exista multi daunatori care iti pot afecta curtea si gradina, insa cartitele sunt cu sigur...
Cele mai bune metode de a scapa de cartite. Cum scapi de cartite intr-un mod rapid si eficient. Metode testate de sute de mii de oameni.
Odata cu venirea primaverii si a temperaturilor ceva mai ridicate, insuportabilii tantari revin la viata, cu toate ca nimanui nu i-a fost dor de aceste insecte in...
Nimic nu este mai respingator decat prezenta gandacilor in bucatarie iar odata ce ne-au invadat casa, trebuie sa luam imediat masurile necesare pentru alungarea l...
Pisicile sunt fara dar sau poate niste animale de companie foarte indragite si simpatice. Neglijenta multor stapani de pisici au dus insa la aparitia unui numar t...
Pentru persoanele care locuiesc in apropierea unei paduri daunatori ca soarecii sau insectele reprezinta cea mai mica problema. In zonele de padure exista o alta ...
Inca din cele mai vechi timpuri, soarecii au reprezentat o problema impotriva careia oamenii s-au vazut nevoiti sa lupte. Se inmultesc foarte rapid si totodata nu...
Un singur porumbel asezat pe coama casei poate constitui o imagine destul de placuta, insa un stol intreg care iti viziteaza deseori proprietatea poate produce o ...
La fel ca rozatoarele, pasarile se dovedesc a fi deseori tare deranjante, mai ales din cauza faptului ca produc foarte multa mizerie. Prin excrementele lor, pasar...