Se incarca...

Totul despre tepii anti pasari

tepi anti pasari

Pasarile reprezinta o categorie de daunatori cu care este foarte greu sa lupti. Cu toate ca daunele provocate de ele pot fi foarte mari, solutiile pe care le putem folosi impotriva lor sunt destul de putine. Printre putinele optiuni pe care le avem la indemana atunci cand dorim sa luptam impotriva pasarilor care ne invadeaza proprietatea este folosirea tepilor anti pasari.

Toate persoanele care s-au lovit de problema pasarilor daunatoare au auzit de tepii anti pasari. Indiferent ca au gasit un articol pe internet despre aceasta metoda de combatere a porumbeilor, sau li s-a recomandat personal de catre o persoana cunoscuta, cu siguranta tepii anti pasari au starnit interes.

Nu stii cum sa mai lupti impotriva pasarilor si ce solutii sa iei pentru a le tine departe de proprietatea ta? Cu siguranta ar trebui sa citesti acest articol despre tepii anti pasari.

Tepii anti pasari – o metoda foarte eficienta de a tine pasarile departe de gospodaria ta

In Europa tepii contra pasarilor zburatoare sunt deja foarte populari. Daca vei oferi putina atentie cladirilor din diferite localitati, vei observa ca multe dintre ele au montat tepi anti pasari.

Ba chiar pana si conducatorii marilor orase din Europa au decis sa protejeze monumentele istorice cu ajutorul tepilor impotriva pasarilor. Nu numai ca acestea produc zgomote deranjante ci totodata excrementele care raman in urma lor pot degrada suficient de mult unele suprafete, motiv pentru care protejarea lor este absolut necesara.

Acest mod de alungare a pasarilor se dovedeste a fi foarte eficient.

Cum si unde se monteaza tepii anti pasari

Pasarile obisnuiesc sa se aseze pe portiuni drepte si stabile, iar acestea reprezinta locurile in care trebuie sa montezi tepii anti pasari.

Locuri precum cornisele, marginile, balcoanele, ulucele si pervazurile sunt deci locuri ideale pentru instalarea tepilor impotriva pasarilor.

Cat despre montarea tepilor, aceasta este foarte simplu de realizat. Modul de montare difera de regula in functie de materialul tepilor anti pasari. Exista tepi impotriva pasarilor din materiale plastice dar si tepi din materiale metalice, precum inoxul.

Tepii din plastic se monteaza adesea folosind adeziv special iar cei metalici pot fi montati cu ajutorul holsuruburilor. Cel putin acestea sunt recomandarile noastre. Daca suprafata unde doresti montarea tepilor iti permite, atunci poti utiliza chiar si „soriceii” sau clipsurile pentru montarea tepilor.

Inainte de montarea tepilor, suprafata trebuie curatata cat mai bine. Indeparteaza fecalele lasate de pasari sau orice alte urme de mizerie. Pentru o curatare eficienta recomandam utilizarea diferitelor produse de curatenie din comert. Incearca sa folosesti substante cat mai puternice, pentru a obtine o suprafata cat mai curata.

Dupa ce ai curatat suprafetele poti trece la montarea tepilor anti pasari. Daca optezi pentru montarea folosind adeziv, atunci ar trebui ca suprafetele sa fie bine uscate.

Eficienta garantata

De ce sunt atat de apreciat tepii impotriva pasarilor? Pentru ca, desi folosesc un principiu clasic de functionare, eficienta lor este foarte sporit.

Prin instalarea tepilor impotriva pasarilor, pasarile daunatoare vor fi respinse si nu vor reusi sa se aseze sau sa-si construiasca cuiburi in zonele protejate. Drept urmare, vor parasi proprietatea si vei scapa de daunele produse de acestea.