Se incarca...

Tot ce trebuie sa stii despre soarecii de casa

soarecele-de-casa

Soarecele de casa este unul dintre cei mai comuni daunatori cu care cu totii ne confruntam la un moment dat si totodata unul dintre daunatorii greu de combatatut. Atunci cand cunosti mai bine daunatorii cu care ai de a face, iti va fi mult mai usor sa scapi de ei, drept urmare in acest articol ne-am propus sa vorbim mai mult despre soaarecii de casa.

Astfel, daca si tu iti propui sa scapi de soarecii de casa insa orice masura iei, aceasta pare a fi ineficienta, atunci acest articol s-ar putea sa te ajute sa elimini fiecare soarece din casa ta.

Iata ce trebuie sa stii despre soarecii de casa pentru a-i putea combate mai usor:

Informatii despre soarecii de casa

Soarecii reprezinta o adevarata amenintare pentru oameni deoarece poarta Salmonella, o forma foarte grava a intoxicatiilor alimentare. Aceasta problema poate fi transmisa foarte usor la om doar prin simplul contact cu materiile fecale ale soarecilor. Astfel, vor aparea diareea si varsaturile iar consecintele pot fi chiar foarte grava.

De asemenea, soarecii vor roade tot ce le apare in cale, acesta fiind comportamentul lor natural, drept urmare cablurile electrice, materialele textile sau din lemn dar si multe alte lucruri ar putea avea de suferit. Produsele alimentare pot fi, la randul lor, foarte usor contaminate de soareci, recomandu-se astfel eliminarea lor.

Desi e destul de mic, avand o greutate de cel mult 25 de grame si o lungime care nu depaseste 9 cm, soarecele poate produce o multime de pagube. Are o blana de culoare gri-maro iar coada sa este subtire si are o lungime mai mare decat a corpului. Este foarte usor de distins, vederea nu este excelenta insa se remarca cu un auz foarte bun dar si sensibil. Din acest motiv pot fi indepartati foarte usor folosindu-se un aparat cu ultrasunete.

Soarecii sunt omnivori, drept urmare orice resturi de mancare lasate in mod neglijent ar putea reprezenta o sursa de atractie pentru soareci. Mananca orice, insa cel mai mult prefera cerealele. Daca sobolanii nu au nevoie de prea multa apa, situatia este diferita in cazul soarecilor. Acestia au neaparata nevoie de apa potabila pe care o consuma in mod direct sau prin intermediul alimentatiei.

Acesti daunatori pot fi asemanati cu alpinistii, iar asta deoarece se catara foarte usor chiar si pe un perete vertical. De asemenea, se pot strecura prin spatii in guste de 6 mm, astfel garantandu-si accesul aproape in orice loc.

Se reproduc o data la 4 saptamani si nasc de la 3 la 12 pui. De cele mai multe ori, un exemplar feminin naste 4-5 soareci. In conditii excelente, vor trai chiar si 2 ani, insa in mod obisnuit un soarece nu traieste mai mult de 6 – 12 luni.

Atata timp cat au mai multe alimente la dispozitie, soarecii vor preferar portiile mici stricand astfel o cantitate mare de alimente, cu toate ca nu consuma mult din fiecare. Mai mult decat atat, obisnuiesc sa isi organizeze adevarate depozite cu alimente, ceea ce pute duce la aparitia altor daunatori, asa cum sunt insectele. 

Pe blogul nostru vei descoperi un articol foarte practic despre cum scapi de soareci pe care ti-l recomandam si tie sa il citesti.