Se incarca...

Principiul de functionare al ultrasunetelor folosite la combaterea daunatorilor

anti-daunatori

Foarte multe dintre dispozitivele anti daunatori comercializate de noi functioneaza folosind acelasi principiu de functionare: ultrasunetele. Este un mod inovativ si eficient de a lupta impotriva daunatorilor de toate tipurile, iar din acest motiv dorim sa punem la dispozitia persoanelor afectate de daunatori un numar cat mai mare de dispozitive cu ultrasunete.

Ultrasunetele reprezinta o tehnologie foarte apreciata care a reusit sa rezolve problema daunatorilor pentru totdeauna. Multe persoane se intreaba insa cum reusesc mai exact aceste ultrasunete sa indeparteze rozatoarele, pasarile, insectele sau chiar animale de mari dimensiuni precum cainii, pisicii sau animalele salbatice.

Prin acest articol speram ca vom lamuri fiecare persoana care doreste sa afle mai multe informatii despre principiul de functionare al ultrasunetelor folosite la combaterea daunatorilor.

Inca din cele mai vechi timpuri omenirea s-a lovit de problema combaterii daunatorilor. Iar de-a lungul timpului au aparut diferite solutii mai mult sau mai putin practice. Capcanele mecanice, otravurile sau alte solutii chimice au fost folosite pentru alungarea rozatoarelor, doar ca randamentul lor este la o scara mica.

Ultrasunetele au venit ca o rasuflare pentru acele persoane care nu mai stiau ce metode sa foloseasca impotriva rozatoarelor.

Fiind eficiente la o scara inalta, avand un pret foarte accesibil si totodata fiind foarte usor de folosit, aparatele cu ultrasunete au capatat foarte multa popularitate intr-un timp relativ redus. Acum putem gasi aparate cu ultrasunete anti daunatori peste tot, doar ca dorim sa accentuam ideea ca nu toate sursele sunt de incredere.

Daca iti doresti aparate impotriva daunatorilor care chiar sa functioneze, iti recomandam sa le achizitionezi din magazinul nostru online!

Cum functioneaza ultrasunetele

Toate aceste dispozitive functioneaza fie cu ajutorul unor baterii, a acumulatorilor sau conectate la o priza obisnuita. Dupa ce vor fi alimentate va incepe si emiterea ultrasunetelor.

Dispozitivele anti-daunatori au in dotare cel putin un difuzor (in functie de marimea aparatului si a razei de actiune a acestuia) cu ajutorul carora sunt redate ultrasunete sub forma de impulsuri (acestea sunt de maxim 120 db, fiind aceptata o marja de eroare de plus/minus 5%). Producatorii acestor aparate pot opta pentru montarea unui tub cu ajutorul carora raza de actiune este cu mult majorata.

Dispozitivele cu ultrasunete au diferite raze de actiune in functie de marimea lor. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca acestea nu sunt universale. Fiecare aparat combate o anumita categorie de daunatori.

Exista si dispozitive cu ultrasunete care pot fi folosite pentru combaterea mai multor tipuri de daunatori. Practic, acestea iti permit selectarea frecventelor la care sa fie emise sunetele ultrasonice in functie de daunatorii cu care ai probleme. Frecventele mari se folosesc pentru daunatori mici, iar frecventele mici pentru daunatori de dimensiuni mari.

Dupa conectarea dispozitivului la o sursa de alimentare, led-ul va indica functionarea aparatului. Acesta va incepe emiterea ultrasunetelor regulat la anumite intervale de timp cu ajutorul carora toti daunatorii din aria de actiune a aparatului.

Acestea sunt toate informatiile pe care trebuie sa le cunosti despre ultrasunetele cu ajutorul carora sunt combatuti diferiti daunatori. Incearca si tu aparatele cu ultra-sunete si cu siguranta nu vei regreta!