Se incarca...

Cum scapi de grauri

cum scapi de grauri

De cele mai multe ori vorbim despre porumbei ca fiind cea mai problematica specie de pasari. Cu toate acestea, exista mult mai multe specii de pasari care pot produce o multime de pagube. Iar cel mai bun exemplu in acest sens sunt graurii.

De regula, graurii reprezinta o amenintare pentru persoanele din zonelele rurale si care activeaza in domeniul agriculturii. Insa, aceasta nu este o regula fara exceptii. Graurii sunt prezenti chiar si in zonele urbane, acolo produc suficient de multe metode pentru a-ti dori sa scapi de grauri.

Culturile agricole pot fi afectate pana la 100% grauri. Livezile, lanurile cu vita de vie, culturile de floarea soarelui sau chiar de porumb pot fi pagubite in totalitate de grauri, mai ales daca nu se iau masurile necesare pentru a-i tine departe.

Am decis sa venim in ajutorul tuturor persoanelor care au probleme cu graurii cu un articol despre cum scapi de grauri. In acest ghid vei gasi o multime de sfaturi utile care te vor ajuta sa scapi de grauri si sa te bucuri de astfel de recolte cat mai bogate.

Iata care sunt acestea:

Foloseste un aparat cu ultrasunete

Aparatul cu ultrasunete poate fi foarte eficient la curte. O cultura mare este imposibil de protejat folosind aparatele cu ultrasunete, deoarece ar fi necesare mult prea multe dispozitive pentru a alunga graurii de pe o suprafata generoasa. In schimb, la curte aparatul cu ultrasunete poate face o treaba minunata.

Multi proprietari aleg sa planteze pomi in curte iar unii chiar si cativa butuci de vita de vie. Acestia pot fi goliti in doar cateva minute de grauri, atata timp cat nu sunt protejati eficient.

Iar daca este vorba despre o suprafata nu foarte mare, atunci aparatul cu ultrasunete va face o treaba excelenta. Practic, acesta emite ultrasunete care sunt foarte suparatoare pentru grauri si astfel iti protejezi curtea de grauri.

Este important insa sa alegi un aparat anti grauri cu o raza de protectie cat mai mare. Desigur ca va trebui sa tii cont in primul rand de dimensiunile curtii pe care doresti sa o protejezi de grauri. Daca aceasta este foarte spatioasa, atunci ai putea opta pentru utilizarea a doua aparate in acelasi timp, pozitionate strategic pentru ca intreaga proprietate sa fie protejata de grauri.

Cum sa sperii graurii din lanul de vie, din livada sau din culturile agricole

Asa cum spuneam, solutia de mai sus este o solutie eficienta doar in cazul in care suprafata protejata nu este foarte mare.

In cazul unei livezi mari, a unui lan de vita de vie sau a culturilor de cereale, este dificil sa lupti impotriva graurilor. Dar, iti oferim o solutie chiar si in acest caz.

Mai exact, iti recomandam sa folosesti un tun anti grauri. In oferta magazinului nostru gasesti mai multe modele de tunuri anti grauri pe care le poti folosi pentru a speria graurii si pentru a-i alunga cat mai departe de culturile tale.

Iata care sunt modelele pe care le poti folosi:Acestea folosesc o butelie de gaz metan/butan cu ajutorul carora produc o explozie atat de puternica incat reusesc sa sperie graurii pentru a-i alunga astfel de pe terenul tau.

Tunurile anti grauri pot fi automatizate sa explodeze automat la un anumit interval de timp, iar astfel vor proteja cu succes suprafete de pana la 4 ha.

Sunt asadar doua metode sigure dar eficiente prin care iti poti proteja culturile agricole de grauri.