Se incarca...

Cum scapi de dihori

cum-scapi-de-dihori

Dihorii reprezinta o categorie de rozatoare ceva mai speciala, combaterea lor fiind o problema care da Dihorul este un mic carnivor ce poate fi intalnit in majoritatea zonelor din Europa iar inca din cele mai vechi timpuri a fost imblanzit. Dihorii erau folositi pentru a vana iepuri de camp. batai de cap multor persoane.  

De specificat despre dihori este si faptul ca sunt animale nocturne. Acestia nu se deplaseaza foarte mult pentru hrana si de obicei actioneaza singuri. Nu acelasi lucru poate fi spus si despre jderi.

Dihorii se remarca cu un corp foarte subtire si cu o flexibilitate foarte mare. Atat mirosul, auzul cat si vederea sunt foarte bine dezvoltate.

Desi sunt considerati a fi niste daunatori foarte problematici, dihorii se pot dovedi a fi si utili ini unele cazuri. Drept urmare, se apeleaza la dihori pentru a fi transportate cablurile prin conductele de o lungime mare, iar de-a lungul timpului au fost folositi chiar si de catre specialistii de la NASA.

Dusmanii naturali ai dihorului

Se pune adesea problema despre cum poti scapa de dihori. Ei bine, la fel ca majoritatea speciilor, acestia au la randul lor mai multi dusmani naturali. Acestia sunt:


  • Vulpile;
  • Cainii;
  • Pisicile;
  • Ulii;
  • Acvilele.

Exista, de asemenea, posibilitatea de a lua personal masuri impotriva dihorilor. Despre acestia ne propunem sa discutam si noi in randurile urmatoare.

Cum scapi de dihori

Principalul motiv care justifica dorinta de a scapa de dihori este reprezentat de daunele pe care le pot provoca acestia in randul pasarilor. Un singur dihor poate ucide o multime de pasari de curte, ceea ce inseamna desigur o paguba destul de costisitoare. De aici vine si dorinta de a lua masurile necesare pentru a scapa de dihori.

In multe tari s-au luat masuri pentru a se evita inmultirea jderilor, intocmai pentru a evita pagubele pe care le produc. Portugalia, Franta, Spania, Statele Unite si Australia sunt doar cateva exemple in acest sens.

Din fericire, exista suficient de multe moduri de a scapa de dihori in timp util si fara prea multe batai de cap.

La acestea putem apela de fiecare data cand detectam prezenta dihorilor in gospodaria noastra.

Cele mai bune metode anti dihori

Asa cum spuneam, dihorii au facut probleme prin gospodariile oamenilor inca din cele mai vechi timpuri. Drept urmare, au fost incercate si folosite tot felul de moduri de combatere mai mult sau mai putin eficiente.

Dihorii sunt nu numai daunatori ci si benefici in unele cazuri. Prezenta lor te poate scapa de soareci si sobolani, dar totodata si de pasarile de curte. Drept urmare, combaterea lor ar trebui realizata in mod cat mai natural si cat mai prietenos.

Iar acest lucru este foarte posibil. Exista multe moduri de captura jderul, iar apoi poate fi dus intr-o padure, departe de proprietatile oamenilor. Dar exista si metode mult mai comode.

Ultrasunete anti dihori

Cel mai simplu mod prin care poti scapa de dihori este folosirea unui aparat cu ultrasunete.

In oferta noastra vei gasi mai multe aparate cu ultrasunete impotriva dihorilor pe care le poti folosi pentru a-ti proteja gospodaria de atacul acestor daunatori. Este un mod recomandat de a scapa de dihori.

Asta deoarece nu implica utilizarea unor substante chimice sau toxice, drept urmare este un mod de combatere ecologic si chiar prietenos.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti achizitionezi un astfel de aparat si sa il conectezi la o priza normala. Apoi va incepe emiterea ultrasunetelor care indeparteaza pradatorii si alti daunatori. Un aparat cu ultrasunete anti dihori are atat rol de combatere a dihorilor cat si de prevenire a aparitiei acestora.

Aparatele anti dihori au un pret accesibil, sunt usor de folosit iar eficienta lor este una ridicata. Exista deci o multime de motive pentru a le folosi.

Alte metode de combatere a dihorilor

Mai exista si alte moduri prin care poti combate prezenta dihorilor. Fiind animale nocturne, orice zgomot cat de mic ii poate indeparta. Drept urmare, nu putini sunt proprietarii care au instalat aparate de radio in cotetele gainilor astfel incat sa descurajeze atacul acestor pradatori. Iar aceasta metoda s-a aratat a fi destul de eficienta.

Capcanele mecanice pot fi folosite si ele pentru a tine dihorii la distanta de cotetul gainilor.

Cainii reusesc si ei sa alunge dihorii fiind, asa cum ziceam si mai sus, pradatori naturali ai dihorilor.

Acesta este ghidul nostru despre cum poti scapa de dihori. Incearca si tu aparatele din oferta noastra, iar astfel ai putea rezolva problema cu dihorii.